My journey to be fit! – Het vervolg

Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik gestart met een gezondere leefstijl, nadat ik een intakegesprek heb gehad bij Lieke van Balance. Dit als stok achter de deur om te werken aan een gezond eet- en leefpatroon. In het begin deelde ik al mijn eerste ervaringen van de intake en het voedingsschema, dat lees je hier. Vandaag deel ik graag met jullie hoe ik de coaching heb ervaren en wat het mij heeft opgeleverd. Lees snel verder!

In totaal ben ik 10 keer op consult geweest bij Lieke en keer op keer heb ik deze als fijn ervaren. Hoe gemotiveerd of gedemotiveerd ik ook binnenkwam bij Lieke, elke keer ging ik weer gemotiveerd de deur uit! De sfeer tijdens een consult was vaak erg persoonlijk en gezellig, met af en toe een confronterend kijkje in mijn eigen patronen rondom voeding. Door deze consulten ben ik me bewust geworden van mijn valkuilen, waardoor ik hier nu beter actie op kan ondernemen! Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik door de dag heen vaak te weinig at, waardoor ik in de avond zin in lekkers kreeg.

Het voedingsschema dat ik heb ontvangen na het intakegesprek bestaat volledig uit normaal eten, wat betekent dat je gewoon brood, zuivel en fruit mag eten. Extra leuk (en lekker, haha) is het dat je elke dag gewoon een stukje chocolade of koekje mag eten! Dit zorgt er dan ook voor het dat schema ook voor een langere tijd goed vol te houden is en uiteindelijk een gezonde leefstijl zal worden.

Tijdens het traject heb ik verschillende momenten gehad dat ik stil stond, bijvoorbeeld tijdens het zwangerschapsverlof van Lieke en mijn afstuderen, andere momenten ging het juist erg goed en had ik weinig moeite met het volgen van het voedingsschema. Het fijne vond ik dat de consulten zelf in te plannen zijn, waardoor ik op momenten dat ik een stok achter de deur nodig had de consulten kort achter elkaar kon plannen en wanneer het goed ging juist een langere periode ertussen kon laten.

Lieke van Balance

Wat erg fijn is, is dat Lieke op dit moment naast de 1-op-1 coaching ook online groepscoaching aanbiedt, waarbij je weekmenu’s ontvangt en persoonlijke ervaringen kunt delen in de online Facebookgroep. Fijn als je een kleiner budget hebt of je net die stok achter de deur en inspiratie nodig hebt! Op de site van Lieke lees je alles over de verschillende vormen van coaching, waarbij er voor iedereen wel een passend traject is.

In november heb ik mijn laatste consult gehad en kan ik zeggen dat ik zoveel lekkerder in mijn vel zit. Hoewel het allemaal misschien wel veel sneller had gekund, maakt me dat niet zoveel uit, want op het moment van schrijven ben ik maar liefst 16 kilo lichter en heb ik een eigen weg gevonden in het voedingsschema van Lieke! De ene keer wat strenger dan de andere keer, waarbij het grootste verschil is dat ik de draad na een cheatday sneller oppak en er niet zomaar een cheatweek van maak, haha! Als ik terugkijk op de 1-op-1 coaching van Lieke heb ik het als fijn ervaren en zou ik de kennis en inzichten die ik nu heb rondom mijn voedingspatronen voor geen goud meer willen missen, haha! Ik denk er zelfs aan in de toekomst mogelijk nog eens deel te nemen aan een online groepscoaching als motivatie en inspiratie rondom de weekmenu’s. In het vervolg ga ik zeker door met dit voedingsplan en blijf ik regelmatig sporten zoals ik de afgelopen tijd ook heb gedaan!

Hoe zorg jij voor een fittere versie van jezelf?

Dit artikel heeft betrekking op een samenwerking. Zie ook mijn disclaimer. 

One Reply to “My journey to be fit! – Het vervolg”

 1. Ik ben super trots op je meid!
  Wat ben jij gegroeid en wat ben je nog mooier geworden!
  Ga zo door!
  En wat een leerzaam en leuk artikel om te lezen!
  Mooie foto’s ook! Je ziet heel veel verschil!

  Liefs x

Geef een reactie

CommentLuv badge