Back To School Tag

Nu de eerste lesdag weer achter de rug is vond ik dit het perfecte moment om de ‘back to school’ tag of de ‘school story’ tag in te vullen. Vandaag krijg je een kijkje in mijn leven als scholier en student. Ben je benieuwd hoe ik als scholier was of wat ik nu studeer? Lees vooral even verder!

Hoe oud ben je en zit je nog op school? 

Op dit moment ben ik een 22-jarige student. Ik volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en zit halverwege het 3e leerjaar. Misschien een beetje gek, maar dit komt doordat ik in de februariroute studeer. Op dit moment ga ik een keer in de week naar school om lessen en supervisie te volgen en de rest van de week ben ik te vinden op stage binnen de geestelijke gezondheidszorg op een deeltijdbehandeling, erg leuk! 

Welke niveau’s heb je gedaan? 

Op de middelbare school heb ik mijn diploma VMBO-TG behaald. Hierna ben ik doorgestroomd naar het MBO waar ik Maatschappelijke Zorg Specifieke Doelgroepen niveau 4 heb gevolgd. Na het versneld behalen van mijn diploma heb ik enorm getwijfeld of ik naar het HBO wilde. Ik wist niet of ik het zou kunnen en of ik het dan ook moest gaan doen. Uiteindelijk heb ik besloten het gewoon te proberen en te stoppen binnen een half jaar, wanneer het me niet zou lukken. Op dit moment kan ik eigenlijk wel zeggen dat ik goed op mijn plek zit op het HBO.

Vind je school leuk?

Niet elke dag ga ik met veel plezier naar school, maar over het algemeen heb ik het naar mijn zin. In het eerste jaar van het MBO heb ik bijvoorbeeld les gehad in een klooster, wat echt ontzettend leuk was. Het was een kleine ‘school’ met drie verschillende zorgopleidingen. Wat ook erg leuk was waren de kleine ruimtes in het klooster, waar niet meer dan een tafel en stoelen in stonden. Hier kon je dan met vriendinnen ongestoord bijkletsen, aan school werken en af en toe film kijken. Erg leuke herinneringen. Ook de lessen vond ik erg leuk, omdat ik niet alleen lessen volgde over maatschappelijke zorg, maar ook van verpleegkunde. Op mijn huidige opleiding vind ik de creatieve vakken erg leuk. Zo ging ik altijd met veel plezier naar het vak muziek, waar we dan in ‘bandjes’ eigen liedjes gingen maken en spelen of liedjes na gingen spelen. Zo hebben we ook nog de vakken beeldende vorming, audivisuele vorming, drama, dans, sport en spel en arbeid. Leuk! Nog iets waar ik altijd met veel plezier naar toe ging waren de hoorcollege’s over de psychiatrie. Dit vind ik zó interessant.

Wat vind je het leukste vak?

Eigenlijk heb ik dit al een beetje verklapt. Op het HBO is dat absoluut psychopathologie! Ik heb anatomie en ziektebeelden altijd al erg interessant gevonden en heb het geluk dat dit dan ook af en toe voorkomt op de opleiding. Vooral op het MBO kreeg ik heel veel vakken gericht op de anatomie, zo leuk vond ik dat! Dit had ik trouwens op het VMBO al, haha. Toen was biologie ook mijn favoriete vak en dan met name de anatomie. En natuurlijk de creatieve vakken nu op SPH. Vooral Beeldende vorming, dans, muziek en audiovisuele vorming vond ik echt super leuk.

Wat vind je het minst leuke vak? 

Op het VMBO en MBO is dit wiskunde/rekenen geweest. Ik ben nooit een rekenwonder geweest en zal dit ook nooit worden als ik geen heel duidelijke uitleg krijg. Als ik het rekenen begrijp vind ik het nog wel te doen, maar wanneer ik het helemaal niet duidelijk heb wordt het ook niks. Op het HBO vond ik drama echt een drama, haha. Ik ben daar gewoon niet het type voor en houd ook totaal niet van acteren.

Hoe laat sta je op om naar school te gaan? 

Als ik om 8.45 uur op school moet zijn en ik ga met de buurtbus dan sta ik rond 6.00 uur op. Met de buurtbus doe ik er zo’n drie kwartier over om bij de trein te komen en dan doet de trein er nog zo’n 20 minuutjes over. School ligt naast het station, dus daar ben je zo! Uiteindelijk zit ik dan veel te vroeg op school, maar anders is er geen aansluiting en ben ik te laat. Regelmatig ga ik ook met de auto naar het station en dan kan ik ‘uitslapen’ tot 6.30 uur, haha!

Hoe ga je naar school? 

Oeps, weer verklapt. Op dit moment dus met de buurtbus en trein of auto en trein. Naar de middelbare school moest ik altijd een klein uur fietsen tussen de weilanden, maar toen ik eenmaal had uitgevonden hoe fijn het was om met de buurtbus te gaan wilde ik het laatste jaar bijna niet meer anders, haha. Vooral in de winter of bij regen. Naar het MBO ben ik ook wel eens met de fiets gegaan, maar toen ik op een moment gratis kon reizen met de bus was dit dan ook snel voorbij. Lang leve de OV-kaart. Af en toe heb ik toen nog eens de fiets gepakt, maar het was nog een stukje verder dan de middelbare school en met het alleen fietsen ging de lol er snel af, zeker in de winter.

Wat voor een schooltas gebruikte je? 

In de brugklas begon ik met een welbekende Kipling rugzak. Deze was op dat moment nog redelijk veel in gebruik, maar langzaamaan zag je mensen veranderen naar de Eastpak rugzakken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms nog wel lichtelijk erg vind dat ik met zo’n grote Kipling heb rondgelopen. Later ben ik overgestapt op een Allstars zijtas en daarna op de leuke tassen van de Invitio. Minder praktisch, wel erg leuk! Op het MBO begon ik met een Puma tas met laptopvak, dit leek handig, maar niets is minder waar op een netwerkschool. De laptop was net te groot en moest continu in en uit de tas, wat niet echt soepel ging. Later ben ik over gegaan op een tas van de Invito en een losse laptoptas. Op dit moment wissel ik af met verschillende handtassen en shoppers.

Welke beautyproducten zaten/zitten er altijd in je schooltas? 

Lipstick en Labello! Labello vond ik altijd erg fijn om even op mijn lippen te smeren en dan het liefst uit het blikje in een roze kleurtje. Volgens mij had ik vaak ook iets van een handcrème bij en zelfs een tijdje een lekkere Zwitsal crème. Op het MBO en HBO zit er altijd wel minimaal een lipstick in mijn tas. Dit zijn dan een hele neutrale, een nude en een liquid lipstick. Hele verzameling, haha.

Wat voor een agenda had je vroeger?

Ik weet ze niet meer allemaal, maar ik weet dat ik echt fan was van het tijdschrift Girlz! Hier heb ik dan ook verschillende keren een agenda van gehad. Vanaf het 4e jaar op de middelbare ben ik groot fan van de Hema agenda’s. En deze gebruik ik tot op heden nog steeds ieder jaar. Niet al te duur, leuke printjes en lekker vrolijk! Dat moeten we hebben.

Wat was je grootste schoolblooper?

 Poeh, mijn grootste blooper. Dit was denk ik dat ik een vraag stelde tijdens wiskunde die nogal dubbel op te vatten is, haha. Achteraf kan ik er wel om lachen, maar op dat moment stelde ik de vraag bloedserieus, omdat het met het onderwerp te maken had en ik na gelach van de klas pas doorhad hoe je het ook kon opvatten. Oeps. Dit was trouwens in de brugklas. 

Wat deed je als de les saai was? 

 Dan ging ik kletsen met vriendinnen of het internet afstruinen. Op de Netwerkschool was dat erg gemakkelijk, aangezien je je laptop nodig had in bijna elke les. Ik keek dan vooral op Ebay, Facebook, Hyves, msn en Twitter. Oja, ook keek ik veel op de verschillende fora van Girlscene. Nu ga ik meestal verschillende apps af op mijn telefoon. 

Wie is jouw favoriete leraar en waarom? 

 Ik heb niet echt een favoriete leraar. Wel merk ik dat het heel erg waardeer als een leraar duidelijk is. En op het MBO en HBO vind ik het éxtra fijn als ze zelf ervaring hebben in het werkveld. Les van psychologen of mensen die zelf boosheidscontrole geven binnen een instelling en ons dit laat oefenen. En natuurlijk gezelligheid op z’n tijd! 

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? 

Op dit moment ben ik nog student, maar natuurlijk ook persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Nu werk ik als helpende binnen de ouderenzorg op een gesloten afdeling voor ouderen net dementie. En daar heb ik het na 5 jaar nog steeds naar mijn zin! Na het behalen van mijn SPH diploma kan ik bijvoorbeeld gaan werken als sociotherapeut op een dagbehandeling of op een woongroep. 

Mocht je na deze school story tag nog vragen hebben over bijvoorbeeld een van de opleidingen, laat het me dan vooral even weten! 

Studeer jij nog? 

6 Replies to “Back To School Tag”

 1. Wat een leuke tag dit, heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar! Ik studeer zelf ook nog, ik zit in mijn tweede jaar van de bachelor rechten.
  Loes onlangs geplaatst…Favorieten van de Maand – AugustusMy Profile

 2. Wat een ontzettend leuke tag om te lezen. Ik studeer niet meer. Bij mij gaat ook om 6 uur de wekker en dan is half 7 inderdaad uitslapen 🙂

 3. Wat een leuke tag! Ik heb ook altijd labello bij me.
  Anna onlangs geplaatst…MLBB #100 | NACHTRITME, DAGJE SHOPPEN EN NOORDERZON!My Profile

 4. Wat leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt bij je studie en superknap trouwens dat je na het MBO bent doorgestroomd naar HBO en het zo goed doet! 🙂 Het klinkt ook als een hele leuke studie waarin je echt iets voor andere mensen kunt betekenen.
  Romy onlangs geplaatst…Dream BIG | Waarom je best groot mag dromen!My Profile

 5. Wat een leuke tag! Je bent net zo oud als mijn dochter, zie ik. Heb dus even lekker rondgelezen. Jullie studies komen aardig overheen. Zij studeert Pedagogische Wetenschappen en is na een tussenjaar begonnen aan haar master. Veel succes met je studie, vind het een mooie keuze!
  Hennie onlangs geplaatst…Plannen met Millie Pie!My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge