Basisboek Creative handlettering – Action

Handlettering is de laatste tijd helemaal hot en happening. Toen ik afgelopen week dit basisboek voor handlettering zag liggen in de schappen kon ik deze dan ook niet laten liggen. In het artikel van vandaag licht ik het basisboek handlettering uit en geef je een kijkje aan de binnenkant van het boek. Is dit basisboek van de Action een echte budgettopper waarmee ik het handletteren onder de knie ga krijgen? Lees snel verder!

Zoals je op deze foto kunt zien wordt je stap voor stap meegenomen in het maken van een mooie handlettering. Beginnend bij de benodigdheden kom je verschillende oefeningen tegen waarbij je steeds gemotiveerd wordt om meer toe te voegen aan een eigen handlettering. Naast dat je te zien krijgt hoe je letters, cijfers en versieringen kunt tekenen zijn er ook verschillende leuke tips en oefenpagina’s te vinden. Op deze oefenpagina’s is er ruimte om je eigen creativiteit los te laten en je eigen ontwerpen vorm te geven. 64 pagina’s vol met oefeningen en inspiratie!

Het fijne aan dit basisboek is dat je naast oefeningen ook een duidelijke beschrijving van benodigdheden hebt. Zo kan het met een beetje oefening bijna niet meer misgaan. De vormgeving van het gehele boek spreekt me ontzettend aan en is helemaal in stijl met het onderwerp. Het hele boek is vormgegeven met handlettering en doodles. Hallo inspiratie!

In het begin ga je met name aan de slag met het oefenen van het alfabet in verschillende stijlen. Op de ene pagina staat het in het zwart bedrukt en op de rechter kun je door middel van overtrekken oefenen met de stijl. Er worden verschillende stijlen aangehaald, hierbij wordt ook rekening gehouden met hoofdletters en kleine letters. Blokletters, sierlijke letters en letters met schaduw komen onder andere voorbij in het boek. Ook staat er een voorbeeld in het boek met cijfers.

Hierboven is te zien hoe de uitleg van de banners is weergegeven. Ik vind zelf de plaatjes erg duidelijk en vind het fijn dat er in kleine stappen getekend wordt, zodat je goed kunt zien hoe je het kunt aanpakken. Onder de uitleg is er weer ruimte voor oefening op een licht gedrukt voorbeeld. Ook kun je nog oefenen op lege ruimtes en wordt je verder in het boek uitgedaagd om naast dat wat je leert ook een banner of pijl toe te voege om de handlettering helemaal compleet te maken. Leuk dat je er op deze manier helemaal je eigen touch aan kunt geven.

Naar mijn mening is dit basisboek voor handlettering een fijne budgettopper waarmee je als beginner prima aan de slag kunt. Hiervoor heeft de Action al eens eerder een handlettering boek uitgebracht, maar naar mijn mening heeft deze qua uitstraling een hele upgrade gehad. De vormgeving is ontzettend mooi en spreekt heel erg aan. Daarnaast is de uitleg duidelijk en zijn de oefeningen erg gevarieerd, zodat je veel verschillende stijlen en vormen leert handletteren. Het basisboek creative handlettering is te koop bij de Action voor €1.29 per stuk.

Vind jij het leuk om te handletteren?

 

8 Replies to “Basisboek Creative handlettering – Action”

 1. Ik wil dit boek ook nog steeds! Zo goedkoop en tof om zo te beginnen met handletteren.
  Loes onlangs geplaatst…Musthaves – Wat ik altijd meedraag in mijn tas!My Profile

 2. Ja, dit boek is zo fijn! Echt een ideaal budgetproof boek om mee te leren handletteren! 🙂 Ik ben er ook helemaal blij mee, maar moet nog eens de tijd gaan nemen om er uitgebreid mee aan de slag te gaan 😉
  Romy onlangs geplaatst…Echte Post Is Cool #5 | Dit is wat ik kreeg en verstuurdeMy Profile

 3. Deze wil ik stiekem ook wel hebben!
  Laura onlangs geplaatst…MUA Undress Your Skin Shimmer HighlighterMy Profile

 4. Het is echt een aanrader en sinds gisteren begint bij Action al deel 2 van dit leuke handletterboek binnen te stromen dus deze hoop ik gauw te kunnen bemachtigen 😀

  1. Ah Thanks voor de tip! Deel 2 ga ik natuurlijk ook vast aanschaffen voor in de toekomst als ik ‘m tegen kom in de winkel!

 5. Ik heb hem al een paar keer voorbij zien komen en hij lijkt me heel erg fijn! Vorige week heb ik toevallg pennen aangeschaft en buiten dat ik een boek via Kobo heb, heb ik er nog geen eentje waarmee ik echt kan oefenen. Dit zou dus perfect zijn:).

 6. Wow wat goedkoop voor een handlettering boek! Ik heb zelf Handlettering doe je zo, die is ook heel fijn!

 7. Ik had hem ook gekocht (wie niet haha, volgens mij zijn er een heleboel liefhebbers!) maar nog niet uitgebreid doorgebladerd. Maar kan nu alvast vertellen dat ik blij ben dat ik hem heb gekocht 🙂
  Dinja onlangs geplaatst…Zwarte beautyproducten van de Action!My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge