Boekrecensie – Mannenpakken/Vrouwenhakken

Op Twitter werd er een paar maanden geleden gevraagd of er geïnteresseerden waren om de chicklit Mannenpakken/Vrouwenhakken te lezen. En aangezien ik het heerlijk vind om af en toe een goed boek te lezen had ik hier interesse in. Vandaag de recensie van deze volgens de media betitelde 1e chick-on-chicklit op mijn blog! Lees je mee?

De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met
een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen
en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar
dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

Mannenpakken Vrouwenhakken groot

Het verbaasde mij dat dit pas de eerste lesbische chicklit was, ik had eigenlijk verwacht dat er in deze tijd al wel meerdere boeken te vinden waren. Hierdoor merk je dat er toch nog wel een beetje een taboe heerst rondom het onderwerp.  Daarom vind ik het ook extra goed dat Jessica Maes en Suzanne Slotboom hier verandering in hebben gebracht door het eerste boek uit te brengen!

Toen ik begon met lezen merkte dat ik een beetje moeilijk in het verhaal kwam, ik had het op dat moment erg druk, maar wilde het toch lezen. Toen een tijd later het zonnetje begon te schijnen had ik het boek dan ook zo uit, ik zat goed in het verhaal. De Chicklit leest goed weg als je eenmaal in het verhaal zit, een vlot geschreven stijl! De personages zijn leuk en maken het boek verrassend en onvoorspelbaar.

Ik vind Mannenpakken/Vrouwenhakken een verfrissend en origineel boek. Het leest lekker weg en het verhaal is leuk geschreven. Wel denk ik dat het boek leuker is wanneer het herkenbaar is en je jezelf kunt inleven. Dit was bij mij niet het geval. Het is niet zo dat het boek niet leuk is wanneer je zelf niet op vrouwen valt, maar ik kan me indenken dat je sneller in het boek zit en het boek je sneller aanspreekt wanneer je wel op vrouwen valt.

Mannenpakken/Vrouwenhakken is geschreven door Jessica Maes en Suzannen Slotboom en is uitgegeven door Palmslag. De chicklit is te koop bij verschillende winkels/webshops voor €16.50.

*Dit artikel bevat gesponsorde product(en), uiteraard veranderd dit niets aan mijn mening.

Geef een reactie

CommentLuv badge