Boektober – Deze boeken ga ik lezen in oktober

Bij verschillende bloggers zag een artikel over Boektober voorbij komen en dat trok mijn aandacht. Vorig jaar heeft Dagmar Boektober gelanceerd om weer in de leesflow te komen. Ik ben gek op lezen en aangezien het er de laatste tijd niet van is gekomen is dit het perfecte moment om hieraan mee te doen! In de herfst en winter lees ik altijd erg graag. Op de bank met een dekentje of in een warm bad.  Ik deel vandaag de 4 boeken die ik ga lezen. Kijk je mee?

Voor jou – Jojo Moyes

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nu nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Dit boek heb ik van vriendinnen gekregen en stond tussen mijn andere boeken in mijn kast. Toen ik afgelopen zomer op zoek was naar een leuk boek zag ik deze staan en besefte ik ineens dat dit boek verfilmd is  in juni dit jaar. Toen trok het nog meer mijn aandacht. Toch lukte het niet om echt in het verhaal te komen en daarom ga ik het nu in oktober opnieuw proberen, want dit boek lijkt me zo mooi!

De laatste liefdesbrief

De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Wanneer journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960, waarin een man aan zijn geliefde vraagt om haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis. Ze heeft een ongeluk gehad en kan zich niets herinneren van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen…

Ook dit boek heb ik van mijn vriendinnen gekregen. Op de een of andere manier ben ik nog niet begonnen in dit boek, maar nu ik de achterkant weer eens lees kan ik niet wachten om erin te gaan lezen! Het boek lijkt me echt heel erg leuk.

Paaz

PAAZ – Myrthe v/d Meer

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses. Een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.

Toen dit boek en de delen heel erg veel gelezen werd door bloggers sprak dit boek mij al heel erg aan. Ik vind de psychiatrie erg interessant. Mijn zusje heeft dit boek toen een keer voor school gelezen en ik wilde het ook steeds lezen, maar het kwam er niet van, dus ook Paaz kan mooi aansluiten in Boektober!

Ze noemden me duivelskind

Ze noemden me duivelskind – Michaela DePrince & Elaine DePrince

Michaela DePrince werd in 1995 geboren in het door een bloedige burgeroorlog geteisterde Sierra Leone. Als haar vader door rebellen wordt vermoord en haar moeder aan ondervoeding sterft, wordt Michaela in een weeshuis geplaatst. De witte vlekken op haar huid leveren haar de titel ‘duivelskind’ op en ze wordt verwaarloosd en mishandeld. Als Michaela min of meer per toeval door een Amerikaans echtpaar wordt geadopteerd, heeft ze maar één wens: balletles. Michaela blijkt een natuurtalent en vecht zich in de harde en door vooroordelen gekenmerkte wereld van ballet een weg naar de top.

Toen ik een paar weken terug in de Action liep, nam ik even een kijkje bij de boeken. Ineens zag ik dit boek en de titel sprak me aan. Ik ben zelf ook gek op dansen en vind het heel interessant om dit boek te lezen wat op de waarheid is gebaseerd. In dit boek staat niet alleen tekst, maar ook foto’s uit het leven van de hoofdpersoon.

Boektober

Ga jij de uitdaging van Boektober aan?

3 Replies to “Boektober – Deze boeken ga ik lezen in oktober”

  1. Paaz lijkt me erg mooi. Ik ben nu nog het boek van Ernest Louwes aan het lezen.

  2. Paaz is echt heel interessant om te lezen. En het vervolg ervan ook! Het leest lekker en je leert meer over hoe het is om op een psychiatrische afdeling te zitten

  3. Paaz lijkt mij ook het tofste boek.
    Jonna@Burgertrutjes onlangs geplaatst…Recept: Jonna’s aardbeientoetje in een glasMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge