Dingen die ik wel zou willen kunnen

Er zijn altijd wel dingen die ik erg graag zou willen kunnen. Realistische dingen, maar zeker ook minder realistische dingen. Een ietwat dromerig artikel, maar des te leuker is het om erover na te denken en erover te schrijven. En hopelijk ook om erover te lezen! Lees je mee?

♥  Piano spelen

Als ik een instrument al vanaf jongs af aan mooi vind is het wel de piano. Ik was altijd al fan van het prachtige nummer Comptine d’un autre ete van Yann Tiersen. De laatste jaren ben ik pianomuziek alleen maar meer gaan waarderen en ben ik echt dol op de stukken van Ludovico Einaudi. In een woord prachtig! Naast dat ik het prachtig vind om naar te luisteren zou ik het zo graag leren spelen. Ik ben hier zelf mee aan de slag geweest, maar merk dat ik niet verder kom dan een pianostuk met alleen links of alleen rechts te kunnen spelen of het te houden bij een 3 akkoorden nummer. Ooit zou ik nog wel pianolessen willen!

♥  Website bouwen

Ik ben niet heel technisch aangelegd, maar wat lijkt het me leuk om te kunnen bouwen wat ik in gedachten heb. Denk bijvoorbeeld aan mijn eigen blog, niet tevreden? Ik pas het aan! Er zou een wereld voor me open gaan en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

♥ Modern en ballet dansen

Al mijn hele leven ben ik gek op dansen en ondanks dat ik in mijn kinderjaren tot mijn 12e op ballet heb gezeten zou ik er zo graag weer op willen. Ik heb spijt dat ik gestopt ben op het moment dat ik bijna op spitzen mocht. Wat is dat toch mooi. En moderne dans, echt love it! Ik kan echt genieten van het kijken naar moderne dans en zou dan ook echt op les willen. Het liefst in combinatie met spitzen en stukjes ballet. Ik mis So You Think You Can Dance dan ook echt ieder jaar nog steeds.

♥ Fotograferen

Sinds kort heb ik een nieuwe camera, namelijk de Canon EOS 700D. Ik maak dus eindelijk geen foto’s meer met mijn telefoon voor mijn blog. Nu fotografeer ik op het moment vaak nog in de automatische stand, maar ik wil me hierin gaan ontwikkelen om verschillende effecten leren toe te passen. Hier heb ik echt nog heel veel in te leren en ik hoop dat ik hier mijn draai in ga vinden!

♥ Op hakken lopen

Als echte shoeaholic struin ik regelmatig verschillende webshops en schoenenwinkels af voor de leukste paren. Hierbij zie ik dan ook erg vaak prachtige hakken, maar hoe jammer ook kan ik hier totaal niet op lopen. Het lijkt me echt heel erg handig als ik hier op zou kunnen lopen en dat ik onder een outfit een mooi stel hakken aan kan trekken. Dat zou mijn schoenencollectie nog meer compleet maken, haha.

♥ Zingen

Naast piano spelen lijkt het me ook heel erg leuk als je kunt zingen. Dan klinkt een 3 akkoorden nummer ineens veel meer compleet. En dan ook nog met een mooi stemgeluid. Ook vind ik het heerlijk om te zingen, maar laat mijn stem het niet toe om dit in het openbaar te doen, haha.

♥ Vloeiend Engels spreken 

Als er een taal is die ik ontzettend graag vloeiend zou willen spreken is het wel Engels. Het lijkt me erg fijn als je je in deze taal goed kunt uitdrukken, bijvoorbeeld tijdens reizen. Ook vind ik het een mooie taal, vooral het Amerikaans-Engels zonder al te veel dialecten. Soms denk ik er wel eens over na hoe fijn het zou zijn als je in een Engelstalig land geboren bent, haha! Ideaal.

♥ Tekenen en schilderen

Als ik iets heerlijk vind is het wel creatief bezig zijn. Schilderen vind ik echt fantastisch om te doen en als kind riep ik dan ook dat ik ‘later’ op cursus ging en allemaal schilderijen voor in huis zou gaan maken. Tot op de dag van vandaag ben ik nog niet op cursus geweest, oeps. Ik merk steeds wanneer ik weer aan het schilderen ben hoe fijn ik het vind en ik zou hier echt beter in willen zijn. Wat ik als kind altijd al heb willen kunnen is tekenen, hier ben ik nooit een held in geweest. Ik vind het prachtig om te zien wat sommige mensen kunnen creëren op papier.

♥ Ritmische gymnastiek

Als er nog een sport is die ik prachtig vind om naar te kijken is het ritmische gymnastiek. De pakjes, acrobatiek en lenigheid, love it! En dan vooral de ritmische gymnastiek in groepen vind ik echt prachtig. Had ik dit als kind maar gedaan, haha. Kunstschaatsen is ook echt iets wat ik zou willen kunnen trouwens. Iets met mooie pakjes, muziek, dans en lenigheid!

Wat zou jij wel willen kunnen?

Foto’s – Unsplash

7 Replies to “Dingen die ik wel zou willen kunnen”

 1. Wat een leuk lijstje! En wat gaaf dat je op ballet hebt gezeten! Het lijkt mij ook zo gaaf om echt mooi te kunnen dansen. Ook vloeiend Engels spreken en beter leren fotograferen zijn dingen waar ik me nog wel in wil ontwikkelen. En zelf een website bouwen, hoe gaaf en handig zou dat zijn!
  Romy onlangs geplaatst…7x waar het leven eigenlijk te kort voor isMy Profile

 2. Leuk lijstje! Fotograferen is een hele leuke uitdaging. Maar leer je vooral door heel veel te doen. ik neem mijn camera graag mee en maak wel 50 foto’s van een onderwerp er zit dan altijd 1 of 2 mooie foto’s tussen
  Nicoleswereld onlangs geplaatst…Kletspraat – persoonlijke update My Profile

 3. Ik herken me in heel veel dingen van je lijstje! Ik zou zo graag piano willen leren spelen en creatief zijn in de vorm van schilderen, tekenen of handletteren oid lijkt me ook super leuk om te doen. Fotograferen kan ik wel, maar ik zou me er wel graag nog wat verder in ontwikkelen. Misschien wil ik eens een cursus doen?
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #19 – 17 tot 23 juniMy Profile

 4. Wat een leuk lijstje. En een aantal dingen hiervan zijn best wel te leren.
  Het leuke is dat je nooit ge oud bent om je dromen achterna te gaan 🙂

  Liefs Liselotte

 5. Herkenbaar! Ik zou ook graag een hoop dingen kunnen of verbeteren, waaronder zingen, video en foto bewerking, website bouwen, dat soort dingen haha.

 6. Ik herken veel dingen! Ik vind het jammer dat mijn ouders me nooit onder pianoles gedaan hebben, maar misschien dat ik het toen wel heel stom had gevonden. Het is nooit te laat om te leren!

 7. Zo herkenbaar! Ik zou ook echt willen tekenen en piano spelen lijkt me erg tof.

Geef een reactie

CommentLuv badge