Dingen die ik zou missen wanneer ik zou stoppen met bloggen

Iedere blogger kent misschien de gedachte wel eens om te stoppen met bloggen, vooral wanneer er niet genoeg tijd is om aan de slag te gaan met de blog. Zelf denk ik er op het moment absoluut niet over na om te stoppen, ondanks dat ik soms weinig tijd heb geniet ik er ook ontzettend van! Vandaag heb ik op een rijtje gezet wat ik allemaal zou missen als ik zou stoppen. Lees je mee?

– Het contact met lezers en andere bloggers

Het krijgen van reacties op een artikel of op social media is zo ontzettend leuk, waardoor ik alleen maar meer wil schrijven en online wil zetten. Wanneer ik zo stoppen met bloggen mis ik het contact met lezers, maar ook met andere bloggers. Deze kom je dan toch minder snel tegen en je zult ook minder snel nieuwe bloggers ontmoeten. Je deelt samen nou eenmaal een grote passie!

– Een eigen creatieve uitlaatklep

Voor ik een blog had was ik altijd overenthousiast over bepaalde dingen als nagellak en nail art. Over de jaren is mijn interesse op het gebied van beauty, fashion en lifestyle alleen maar meer gegroeid en als ik hier niet meer over zou kunnen schrijven denk ik dat ik mijn vriendinnen weer ga lastigvallen met de leukste nieuwe items en aanbiedingen. Of ze daar heel erg blij mee zullen zijn weet ik ook niet, haha.. Ik vind het gewoon heerlijk om aan de slag te gaan met het testen van producten, het maken van foto’s en dit samenbrengen in een artikel!

– Het overmatig posten van foto’s op Instagram

Wanneer ik geen blog meer zou hebben is de noodzaak om foto’s te plaatsen op Insta natuurlijk minder groot. Natuurlijk kun je nog wel foto’s delen, maar ik denk dat de interesse en soort posts wel zullen veranderen, omdat je nu voor de lol kunt posten en de productfoto’s niet meer echt van belang zijn. Laat ik productfoto’s nou net ontzettend leuk vinden om te maken!

– De ontzettend leuke samenwerkingen

Telkens als ik een leuke samenwerking in mijn mailbox krijg wordt ik daar weer heel erg blij van. Dat een bedrijf mijn blog leuk genoeg vindt om er een samenwerking mee aan te gaan. Op deze manier leer ik allemaal nieuwe bedrijven en merken kennen en voelt het weer als kerst wanneer er een pakketje bezorgd wordt. Natuurlijk gaat het niet alleen om het samenwerken met bedrijven, maar ik vind het wel een hele leuke bijkomstigheid.

– Het excuus om mooie producten te kopen

Oeps, ja guilty.. Haha! Soms heb je van die producten die je heel erg mooi vind en graag wilt bestellen en soms bestel ik het sneller met de gedachte dat het ook wel erg leuk is voor op mijn blog. Decoratie koop ik ook vaak met de reden ‘dat is leuk voor op foto’s’ en als ik zou stoppen is dat natuurlijk veel minder nodig, haha! En natuurlijk heb ik dan ook geen excuus meer om leuke nieuwe producten uit te testen, zoals nieuwe make up.

– Uitgenodigd worden op events

Hoewel dit nog niet heel vaak voorkomt vind ik het wel elke keer weer heel erg bijzonder om uitgenodigd te worden. Je komt op mooie locaties, helemaal mooi aangekleed en wordt gedurende het event ontzettend verwend met allemaal lekkere drankjes en hapjes terwijl je kennis maakt met nieuwe producten. En dit alles dan weer samen met allemaal andere leuke en lieve bloggers en influencers.

– Het maken van foto’s

Foto’s maken vind ik een van de leukste dingen. Met een vriendin op pad gaan om foto’s te maken in de stad van een outfit, nieuwe producten in een flatlay verwerken of aan de slag met een productfoto. Ik houd ervan! Steeds weer nieuwe settings uitproberen, andere accessoires toevoegen en spelen met de bewerking. Zonder blog zou ik me zoals ik hierboven ook al beschreef minder richten op productfoto’s, omdat je ze niet echt meer ergens voor nodig hebt.

Wat zou jij missen als je stopt met bloggen?

7 Replies to “Dingen die ik zou missen wanneer ik zou stoppen met bloggen”

  1. Ik zou precies hetzelfde hebben! Op nummer één staat dan het fotograferen van producten. Dat vind ik echt het allerleukste om te doen en zou ik heel erg gaan missen.

  2. Leuk en herkenbaar stuk! Ik blog ook omdat ik het erg leuk vind om te schrijven en onderzoek te doen.

  3. Hier kan ik mij helemaal in vinden! Meerdere keren over nagedacht om te stoppen met bloggen (het lijkt een beetje te verdwijnen), maar ik vind het eigenlijk veel te leuk om ermee te stoppen.

  4. Wat ik zou missen is vooral het schrijven; dat vind ik het allerleukste.

  5. Wauw ja, elk punt was op mij ook van toepassing. Ik ben net terug van 9 maanden niet te hebben geblogd. Toch miste ik het opeens weer, dus nu begonnen met een nieuwe blog (Oh My Lush ipv Oh Fashion) en ik vind het heerlijk weer!

  6. Hahaha, vooral dat producten kopen met ‘je blog als goede reden’ zou ik gaan missen! Dat is namelijk tegenwoordig OVERAL mijn reden voor. Leuk artikel!

  7. Leuk blog-artikel!
    Ik zal vooral het fotograferen missen!

Geef een reactie

CommentLuv badge