My Furry Friend TAG

Vandaag een tag die niet over mij gaat, maar over ons lieve huisdier Bo. Hoewel ik wel eens foto’s deel op Instagram heb ik Bo verder nog niet op mijn blog voorbij laten komen. Vandaag is de dag! Lees je mee?

bo 2

Wat is de naam van je huisdier?
Hierboven heb ik het al genoemd, ons hondje heet Bo.

Wat voor een soort dier is het en welk ras? 
Bo is een klein hondje. Ze is een Boomer, een kruising tussen een Shih Tzu en een Yorkshire Terriër.

Hoelang heb je je huisdier al? 

We hebben Bo vanaf de 10 weken. Eigenlijk mochten we haar al vanaf de 8/9 weken ophalen bij de kennel, maar doordat het hier carnaval was hebben we even gewacht. We hebben Bo nu alweer 7 jaar.

Voordat we Bo hadden hebben we een Mechelse Herder gehad, genaamd Ascha. Ze is 14 jaar oud geworden.

Bo

Hoe kom je aan je huisdier?
Zoals ik hierboven al heb beschreven hebben we Bo gekocht bij een kennel waar ze meerdere soorten Boomertjes verkochten. We gingen eigenlijk voor een Maltezer x Shih Tzu, maar kwamen thuis met een heel andere combinatie, haha! We zagen het nestje en waren meteen verkocht.

Hoe oud is je huisdier? 
Bo is 7 jaar oud en is jarig op 31 december.

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier? 
Bo is echt heel erg onhandig. Ze klimt vaak op leuningen van de bank waar geen muur achter zit, waardoor ze soms bijna van de hoge bank af valt. Op de andere bank slaapt ze altijd op de leuning, zodat ze de hele straat in de gaten kan houden. Soms is ze ook wel ongeduldig, bijvoorbeeld als ze naar binnen wil of er ergens gegeten wordt, haha. Ze is ook een beetje eigenwijs en lekker nieuwsgierig!

Bo is gek op voetballen, maar botst daarbij ook heel erg vaak tegen de trampoline aan of tegen de tafel. Ze is hierin wel echt heel erg snel en behendig, zo leuk om te zien. Ze is altijd erg lui of juist heel erg actief, waarbij ze stoppen niet kent en er uiteindelijk bijna van moet spugen. Verder heeft ze echt heel veel streken, maar dat maakt het zo leuk. Als je ergens je arm hebt liggen gaat ze erbij zitten, omdat je dan haar moet aaien. Ze gaat zitten als een stokstaartje. Rolt over de trampoline, zodat haar haar statisch wordt. Dat ziet er echt zo grappig uit.

Regelmatig heeft ze ook de dolle 5 minuten. Dan rent ze het hele huis door en blaft ze. Dat ziet er altijd leuk uit, haha. Ze springt dan overal over of rent ergens tussendoor. Ze kan een balletje vangen en een high five geven. Ik zou me echt kunnen vermaken als ik Bo in de gaten zou moeten houden, wat een grappig en schattig dier.

Bo 1

Hoe belangrijk is de band met je huisdier? 
Heel erg belangrijk! Ze is altijd blij als je thuiskomt en ze begroet je dan alsof je een week bent weggeweest. Ook iedere ochtend als je beneden komt begroet ze je. Het is echt gezellig zo’n lief hondje in huis! Ze komt bij je liggen of wil spelen met de bal. Ik zou Bo toch niet zomaar kunnen missen. En ik zou echt niet meer zonder een huisdier kunnen hoor, dat is zo leeg en rustig in huis.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?
Het moment dat ze bij ons kwam wonen natuurlijk! Maar dan niet de eerste week, maar die daarop. De eerste dag dat ze bij ons kwam wilde ze namelijk bijna niet eten, na haar vanalles aangeboden te hebben zoals bouillon ging het nog niet echt beter. De volgende ochtend was ze helemaal slap en zijn mijn ouders met haar naar de kennel gereden. Ze zag er echt slecht uit. Toen ze daar het ‘baasje’ van de kennel zag begon ze meteen te kwispelen. Ze is daar een weekje gebleven om aan te sterken en kwam toen weer naar ons. Ik denk dat ze nooit meer weg wil, haha. Ze is zo ontzettend verwend!

Bo pakte een keer een kippenpoot van de bord van mijn moeder, toen ze even naar de keuken was om iets te pakken. Dat zag er echt zo grappig uit! Natuurlijk hebben we het wel afgepakt, omdat het botje gevaarlijk kan zijn. Maar dat moment dat ze op de stoel springt en vliegensvlug die kippenpoot pakt zal ik niet snel vergeten, haha!

Verder heb ik niet echt een favoriete herinnering. Ik vind de streken van Bo altijd wel leuk, niet een in het bijzonder.

Welke koosnaampjes geef jij aan je huisdier?
Bootje, Bobotie, Stokstaartje, Botie en vast nog wel meer waar ik nu even niet op kom. 🙂

Heb jij ook een huisdier?

5 Replies to “My Furry Friend TAG”

  1. Aah zo leuk! Zie het ook al helemaal voor me! Het overal tegenaan botsen enzo!
    Echt een leuk maatje heb je Kim! ?

  2. Heerlijk he, zo’n knuffeltje!

  3. Wat een leuke tag een een schattige furry hondje!

  4. Aaw wat een heerlijk hondje!

  5. Wat een schatje. Ik zou niet kunnen leven zonder mijn katjes. Huisdieren geven zoveel liefde ❤️

Geef een reactie

CommentLuv badge