Salt of the Earth – Natuurlijke deodorant

Onder het mom van stoptober, dé maand om te stoppen met roken (of natuurlijk een andere slechte gewoonte) kreeg ik van Salt of the Earth twee verschillende natuurlijke deodoranten toegestuurd. Hoe mooi zou het zijn als deze deodorant een betere optie is dan de deodorant die je nu gebruikt? Denk jij dat je over een tijdje de bewuste keuze maakt voor een natuurlijke deodorant van Salt of the Earth? Lees nu mijn review!

Salt of the Earth biedt de nieuwste generatie deodoranten die geheel natuurlijk en effectief zijn. De formule is gebaseerd op natuurlijk mineraalzout, wat in Azië al eeuwenlang gebruikt wordt als deodorant. Wanneer je de deodorant aanbrengt zal er een zoutfilmpje ontstaan op de huid, waardoor nare geurtjes geen kans maken. Hierbij worden de poriën niet vernauwd en geblokkeerd. De bacteriën die voor de nare transpiratiegeur zorgen overleven het zoute milieu niet. De Salt of the Earth deodoranten bieden dus 100% bescherming tegen nare lichaamsgeuren.

Goed om te weten is dat de deodoranten ook geen aluminium, chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. De producten van Salt of the Earth zijn niet getest op dieren en dus geschikt voor veganisten en vegetariërs.

Salt of the Earth Spray – Lavender & Vanilia

Deze deodorant spray heeft een zoete geur met een kruidig accent van de lavendel. De geur is apart, maar wel erg lekker. Met name de lavendel vind ik heerlijk ruiken in het product. Waar ik vooral aan moest wennen is dat het een vloeibare spray is. De huid voelt na gebruik erg nat aan en ook kun je de deodorant niet erg gericht aanbrengen, omdat er veel product per keer wordt verspreid. Hierdoor loopt de deodorant na gebruik ook wat naar beneden.

Over de werking van deze variant ben ik wel ontzettend tevreden. Na gebruik ben ik inderdaad de gehele dag beschermd tegen nare lichaamsgeuren. Daarbij is het ook erg fijn dat deze deodorant geen witte strepen achterlaat in kleding.

€6,99 per flesje van 75 ml.

Salt of the Earth Roll on – Melon & Cucumber

Deze roll on deodorant heeft een erg frisse geur. Doordat ik zelf meestal ook gebruik maak van deodorant met roller vind ik deze variant erg prettig werken. Je kunt goed doseren en de deodorant begint na gebruik niet te lopen. Als ik een favoriet zou moeten kiezen zou het absoluut deze zijn door de roller en de heerlijke frisse geur.

Ook over deze deodorant ben ik erg tevreden. De werking is goed! Gedurende de dag heb ik geen last gehad van nare lichaamsgeuren. En ook deze variant laat geen witte strepen achter in kleding.

€6,99 per flesje van 75 ml.

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de werking van de deodoranten van Salt of the Earth. Ik wilde ze al langer graag uitproberen en denk dat ik zeker nog vaker een product van Salt of the Earth ga uitproberen. Ik ben vooral benieuwd naar de andere geuren. Naast de varianten die ik heb ontvangen zijn er ook nog varianten zonder geur en voor mannen.

Hoewel de maand oktober niet heel erg lang meer duurt wil ik deze tip toch nog even met jullie delen:

Tip! In de maand oktober zijn de Salt of the Earth deodorants in de aanbieding. Je krijgt bij aankoop van een deodorant een tweede naar keuze gratis bij Etos. Bij Kruidvat en Plein.nl lopen ook mooie aanbiedingen!

Ben jij al bekend met de deodoranten van Salt of the Earth?

Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen  ter review. Zie ook mijn disclaimer. 

One Reply to “Salt of the Earth – Natuurlijke deodorant”

  1. Ze lijken me erg fijn, vooral die met de geur lavendel. En supergoed dat ze vegan zijn!

Geef een reactie

CommentLuv badge